fbpx

Защо картата на мечтите работи?

Как да сбъднем мечтите си?
05.10.2019
Защо е важно да мечтаем?
05.10.2019

Карта на мечтите работи,  ето  защо…

Често срещам скептично отношение към картите на мечтите или колажите. На някои здравомислещи хора им се струва, че този инструмент  /картите още го наричат дъска на визуализации/ е от областта на суеверия и езотерика, същото като „слагайте си дълги поли ,за да привлечете енергия от земята” или „за да станете богати – си направете дърво на парите”.

Карта на желанията работи! И ето защо.

 Нестандартна психологична практика с научна обосновка.

Наистина карта на мечтите изглежда като нестандартна психологична практика: колаж от снимките или описания на вашите желания, които трябва задължително да направите сами.

Освен това добре е да сложете в центъра своята снимка и да закачите целия колаж на скрито място, където може да го гледате често само вие. Като резултат обещават бързо сбъдване на желанията.

За хората, които са свикнали да се ръководят от логика и имат логичен ум това изглежда подозрително.

  • Ще сложа снимка на къща в Гърция и ще получа къща?
  • Цял живот работя като кон, а сега ще нарисувам милион и ще го получа отнякъде?
  • Аз не знам езика, нямам спестявания, но искам да живея в Италия. Това няма да стане само от гледането на снимките.

За щастие или за съжаление, но само снимка на стената няма да донесе сбъдване на желанията вашите усилия  – никой не отменя вашите усилия. И все пак, картите на мечтите работят и понякога ни се струва, че това е някаква магия. Колкото и странно да звучи – няма никаква магия във визуализацията на желанията.

Работата е в това, че за нашия мозък няма никаква разлика между реални и измислени събития. Ако ние отчетливо си представяме някакви обекти, то за нашето съзнание няма значение дали те съществуват наистина или са само в нашето въображение.

В прочут експеримент със щангисти едни спортисти ги помолили да вдигнат щанга, а другите само да си представят това действие. В резултат на това при всички почти еднакво са се активизирали определени участъци от мозъка.

За какво тогава ни трябва Карта на мечтите? Когато ние си представяме някакво събитие или ситуацията, то на подсъзнателно ниво изниква желанието да го изпълним. На външно, битово ниво сякаш нищо не възниква, но нашия мозък във ”фонов” режим събира информация и търси начини да сбъдне желанията. Постоянно, ден след ден да се фокусираш върху своята мечта не е лесно – и тук идват на помощ Карта на Мечтите. Визуализираната мечта  постоянно се намира пред очите ни, напомня за себе си и мозъкът започва да работи върху нея.

Ние сякаш не прилагаме никакви специални усилия и затова сбъдването на мечтите ни се струва някаква магия. Но наистина това е резултат от голяма вътрешна работа.

Вие направихте колаж със  снимки на уютен апартамент във Италия и „изведнъж” започвате да виждате навсякъде обяви за курсове на италиански език. Веднъж намерете курсове със страхотна отстъпка и се записвате. След това ще ви потрябва практика и вие ще потърсите любители на италиански език във Фейсбук. Неочаквано ще видите изгодно предложение за работа във Италия и … след една година ще сте в чудесен апартамент в Рим със чаша кафе в ръка. Съвпадение, фантастика? Не, това е работа на визуализацията. Забележете, разглеждането на колажа не отменя ни ходенето на курсове, ни търсенето на работа. Визуализацията помага за извеждане на желанието на фокус, другите крачките ги правите сами.

Накрая няколко съвета как да направите вашата карта на желанията:

  • Най-добре да я направите на ръка, като изрязвате или рисувате картинките и ги надписвате. Така вие сякаш докосвате своята мечта.
  •  Обърнете внимание на емоциите, които изпитвате, а не на материалните придобивки. Когато изрязвате картинка на къща на мечтите си – мислете как ще ви е хубаво да живеете там, да се връщате всяка  вечер и т.н.
  • Уверете се, че създавате картата на Вашите истински и съкровенни мечти! Често има изкушение да  се направи колаж на общоприети желания – яхта, море, разкошна къща, луксозна кола.

Такива карти няма да ви вдъхновят, те нямат енергия, защото това не са  вашите мечти. Бъдете честни със себе си! Бъдете реалистични!

Ако искате вашите карта на желанията да са наистина ефикасни – да ти направим заедно!

Нашата карта на Мечтите е красива, има голям избор от изобразени красиви и вдъхновяващи   мечти, готови и правилно формулирани заявление с опция за лична персонализация.

НА ПРОПУСКАЙ ВСЕКИ НОВ ПОСТ!
Абонирай се!

Скъпи приятели, абонирайте се за нашия електронен бюлетин.

Invalid email address
Ние ви обещаваме, че няма да извършваме спам. По всяко едно време вие може да се отпишете.