fbpx

Как да сбъднем мечтите си?

Механизъм за сбъдване на мечти
24.09.2019
Защо картата на мечтите работи?
05.10.2019

Ето няколко правила, които може да се научиш да следваш, за да може в живота ти да започнат да се случват малки и големи чудеса:

  1. Мечтай смело.

Не се страхувай да мечтаеш и не си забранявай да го правиш. Формулирай ясно и точно какво искаш, без значение, че в момента може да ти се струва като пълна фантасмагория. Дори ако не знаеш как да постигнеш мечтата си. И особено когато не знаеш как да я постигнеш. Вече казахме, че е нормално мечтите да попадат в графата „Не знам как се прави”, нали? 

Механизмът на ясно изразената мечта е прост: когато имаш точно определено намерение и цел, твоят мозък започва подсъзнателно да работи по сбъдването ѝ. Но той никога няма да започне да функционира в тази посока, ако ти предварително не зададеш желанието си. Една от целите на „Картата на мечтите” е именно да ти помогне да формулираш конкретните си желания във всяка една сфера на живота ти, преди да започнеш да работиш по тях.

2.Бъди гъвкав 

Истината е, че мечтите никога не се сбъдват по начина, по който си ги представяме. Често имаме грешни идеи за това какво трябва да направим, за да постигнем желаното, и това е нормално, защото, пак ще повторим, ние всъщност не знаем предварително как да постигнем мечтите си. Затова се учим в движение.

Ако имаш конкретна мечта и успееш да си намислиш твърд план, по който да стигнеш до нея, това обикновено не работи. Тайната на сбъдването на мечтите е да имаш ясно формулирана мечта, но не и безкомпромисен план или твърда идея как да се случи. Планът ти със сигурност не е достатъчно компетентен, а и никога не можеш да предвидиш обстоятелствата, които ще срещнеш по пътя си. Когато нямаш достатъчно гъвкавост в ума си, можеш да пропуснеш чудесни неочаквани възможности и никога да не стигнеш края на пътя си.

3.Дай си време.

Когато зададеш своята мечта, ти все още не знаеш как ще я постигнеш. И едва ли ще разбереш веднага. Но малко по малко, ден след ден, сред купищата идеи и информация, с които си затрупан ежедневно, твоят мозък ще започне да подбира онези, които ще ти помогнат да постигнеш желанието си. 

Понякога нещата ще се случват неочаквано бързо и може дори да ти е нужна малко смелост, за да скочиш в тях и да продължиш напред. Друг път крачките ще са бавни и ще е нужно да си напомняш какво и защо си поискал и колко важно е то за теб. И в двата случая можеш да разглеждаш отново картата на мечтите си и да си припомняш защо толкова много си поискал да имаш точно тези неща и защо си ги сложил като цели пред себе си.

4. Действай фокусирано

Действието е най-сигурния метод за реализирането на мечтите. Без него няма как да стегнем тялото си, няма как да научим език, няма как да вземем сертификат. Това което мога да препоръчам като съвет, да измислите начин действито да е забавно и интересно. Например да намериш тренйорка, която е позитивна и с чувство за хумор, така ще ходиш на тренировки с желание и няма да мислиш за зора който предстои да си дадеш. По същия начин е и с езика и много други мечти. Може да си измислиш игра с награди и на определено количество действия да си подаряваш приятни подаръчета.

Пожелаваме ти успех!

НА ПРОПУСКАЙ ВСЕКИ НОВ ПОСТ!
Абонирай се!

Скъпи приятели, абонирайте се за нашия електронен бюлетин.

Invalid email address
Ние ви обещаваме, че няма да извършваме спам. По всяко едно време вие може да се отпишете.